Dureri menstruale

Aceasta dereglare nu afecteaza una sau doua menstruatii, de obicei devine caracteristica principala pentru intreaga viata menstruala. Durerea poate fi moderata si poate dura pentru cateva ore. In aceste cazuri, durerea este de obicei ameliorata de unele scurgeri. In alte cazuri, durerea poate fi puternica si poate lua forma unor colici menstruale pentru mai multe zile. Atunci scurgerea este foarte redusa.

Recomandari:

Dismenoreea primara apare, de obicei, la femeile tinere şi este cauzata de secretia intrauterina a unor substante numite prostaglandine,uterul se contracta pentru a elimina mucoasa uterina.

Dismenoreea secundara poate fi provocata de anomalii congenitale, infectii pelvine, endometrioza sau fibrom uterin. Cele mai frecvente cauze ale dismenoreei secundare sunt: endometrioza, adenomioza,  purtarea steriletului .

Simptome:  crampe puternice, dureri de spate, dureri de sani, tulburari digestive (balonari, greata, varsaturi), ameteli, nervozitate, astenie sau senzatie de lesin.

 Dismenoreea este considerata a fi un simptom al unui uter iritabil. Principalele simptome sunt senzatiile de balonare si greutate, senzatiile de apasare simtite in vulva, perineu, rect si coccis, tendinta de a urina frecvent, balonarea in zona hipogastrica, durerea de spate, care coboara in memebrele inferioare, in solduri, in zona hipogastrica si iliaca. In timpul ciclului, aceste simptome de durere si disconfort se agraveaza si devin deseori intense. Persoanele predispuse la nevralgii, care sufera de nevralgii ale altor parti sau organe, sunt predispuse la aceasta afectiune. Poate fi rezultatul unui libertinaj sexual excesiv sau abuz in masturbare sau onanism.