Candidoza vaginală, 

În mod normal, Candida trăiește pe piele sau în interiorul organismului uman, cum ar fi cavitatea bucală, gât, intestine sau vagin, fără să cauzeze infecții fungice, cum este candidoza.

Ciuperca devine patogenă în momentul în care se dezvoltă necontrolat sau pătrunde în sistemul circulator și ajunge la organe vitale, cum sunt inima, plămânii sau creierul., extrem de frecventa in special in randul femeilor. 

Candida nu este periculoasă pentru organismul uman, decât dacă există condiții favorabile pentru ca ea să se multiplice peste măsură, producând infecții.

Recomandări suplimente în candidoza vaginală:

⭐ Ceai Antilipemic
⭐ Fohow Guyfei Bao – Ovule Intravaginale
⭐ Chitosan
⭐ Tiens Zinc
⭐ Cordiceps
⭐ Vitality soft gel
⭐ Ican
⭐ Absorbante cu ioni negativi

Nivelul ridicat de progesteron reprezintă unul dintre motivele dezvoltării candidozei, ceea ce înseamnă că anticoncepționalele sau nașterea pot cauza frecvent infecții cu Candida, iar consumul frecvent de antibiotice contribuie la aceasta.

Cauzele care duc la apariția candidozei,

Includ dezechilibrul la nivelul florei bacteriene, utilizarea frecventă a antibioticelor, excesul de zahăr, dezechilibrele hormonale, igiena precară și un sistem imunitar slăbit.

Candidoza vaginală este adesea rezultatul "importului" de Candida din zonele tractului digestiv. Actul sexual oral urmat de cel vaginal poate permite Candida să migreze din cavitatea bucală spre vagin. De asemenea, o igienă incorectă (utilizarea inadecvată a hârtiei igienice) poate favoriza deplasarea Candida din zona anală spre vagin.

Candidoza la bărbați - balanita sau balanopostita - inflamația glandului și a șanțului dintre gland și prepuț se manifestă prin apariția unor umflături cu puroi care pot să se spargă sau să se usuce. În unele cazuri, apare o pseudomembrană alb-gălbuie. Se pot observa senzații intense de mâncărime locală și dureri sub forma arsurilor. Netratată, candidoza se poate extinde către scrot și zona inghinală.

Atât la femei, cât și la bărbați, candidoza se poate manifesta prin atingerea uretrei, cu simptome precum scurgere abundentă, urină tulbure, dureri la mictiune și prurit.

Simptomele candidozei includ usturimi în timpul urinării, prurit intens, dureri în timpul contactului sexual, înroșirea și inflamarea labiilor mici, și scurgeri branzoase-albicioase la femei. La bărbați, infecția cu Candida se manifestă prin depuneri albicioase și branzoase pe gland, prurit intens, înroșire și inflamare, precum și mici umflături roșii pe gland (iritări).

Secreția albicioasă se poate extinde la perineu, la pliurile inghinale și interfesiere, unde tegumentul poate deveni inflamat. Candidoza poate provoca adesea cistite, pielite și uretrite. Transmisia Candida poate avea loc în timpul actului sexual, și pe durata tratamentului este recomandat să evitați contactele sexuale, chiar și cele protejate.