Adenom Hipofizar

Adenomul hipofizar este o tumoare benignă care apare la nivelul hipofizei, o glandă de mici dimensiuni plasată la baza creierului. Efectele acestuia se manifestă de obicei prin hipersecreție de hormoni tropi (hormoni secretați de hipofiză), complicații endocrine sau neurologice. Tumoarea hipofizei poate provoca diverse modificări hormonale în organism - tulburări menstruale, de potență, de creștere (piticism sau gigantism).

Adenomul hipofizar este considerat a patra cea mai frecventă tumoare intracraniană. Este o excrescență necanceroasă (în cele mai multe cazuri), care se formează pe glanda pituitară și se dezvoltă relativ lent. Adenomul este cea mai frecventă boală care afectează hipofiza. Spre deosebire de alte tipuri de cancer, această afecțiune nu se răspândește în alte părți ale corpului. Cu toate acestea, poate exercita presiune pe structurile din apropiere, ceea ce poate declanșa diverse manifestări. Cel mai adesea, afectează persoanele de 30-40 de ani, dar poate fi diagnosticat și la copii.

Adenoamele hipofizare sunt tumori benigne (necanceroase), situate pe hipofiză. Chiar dacă tumoarea este necanceroasă, ea poate interfera cu funcția hipofizară și poate afecta sănătatea pacientului în diverse moduri.

Hipofiza este o glandă de mărimea unui bob de mazăre, situată în partea anterioară a creierului (fosa pituitară ori șaua turcească). Hipofiza are 2 lobi: lobul anterior și lobul posterior, fiecare eliberând hormoni diferiți. Cele două alcătuiesc sistemul neuroendocrin.

Hormonii sunt substanțe chimice care ajung la organe, mușchi și țesuturi prin intermediul sângelui, coordonând astfel diferitele funcții ale corpului.

Hipofiza monitorizează în mod constant funcțiile organelor interne și trimite semnale glandelor endocrine.

Recomandări suplimente in Adenom Hipofizar:

⭐ Ican
⭐ Holican
⭐ Zinc Tiens
⭐ Cordyceps
⭐ Chitosan